Power Quality Tradox a luat naștere din pasiunea noastră pentru limbi străine și traduceri și din dorința de a le oferi clienților noștri servicii de excelență în aceste domenii.
Gândit la început a fi un birou de traduceri și un centru de limbi străine bazat pe principiul „CUM să înveți” – NU „CE să înveți”, a devenit în scurt timp centru educațional, deoarece Laura Ștefania Mara, fondatoarea centrului (care este și expert în educație holistică) a înțeles imediat că problema reală a cursanților nu era că nu știau CUM să învețe o limbă străină (motiv pentru care făceau mari eforturi să memoreze reguli, crezând că în asta consta învățarea), ci că ei nu își cunoșteau potențialul – ba, mai mult, îl aveau și blocat, ceea ce făcea ca ei să nu aibă claritate și să nu fie eficienți în învățarea unei limbi străine.
Astfel, a fost nevoită să folosească metoda sa, pe care o folosea cu succes și cu elevii săi în școli, și anume abordarea holistică (educație holistică).
Utilizarea unei astfel de metode presupune ca profesorul să joace un rol în plus – cel al facilitatorului – pe lângă cel al profesorului de limbi străine și să aibă într-adevăr vocație în domeniul educației (adică să aibă darul divin de a vedea potențialul și calitățile unice ale fiecărui om).
Rezultatul era că potențialul cursanților se debloca, iar învățarea devenea eficientă.
În pandemie, când activitatea centrului la sediu s-a închis, iar Laura și-a continuat activitatea online, această metodă s-a dovedit a fi la fel de eficientă și de rapidă.
Iată doar câteva din rezultatele constatate în rândul copiilor și adolescenților care au beneficiat de cursurile cu ea:
- tot ce se preda era foarte clar și plecau cu lecția învățată din clasă
- chiar și începătorii reușeau să vorbească în scurt timp corect, natural și fluent în limba pe care Laura o preda
- aveau o altă perspectivă asupra învățării
- aveau o altă viziune despre ei și unicitatea lor
- aveau o stimă de sine „în parametri normali”
- atitudinea și comportamentul lor față de părinți, colegi și școală se schimbau radical
- vedeau, înțelegeau și apreciau eforturile pe care părinții lor le făceau pentru ei
- copiii pe care părinții îi numeau „imposibili”, când îi înscriau la curs, deveneau în maxim 1 lună „posibili”, pasionați de materia pe care o preda Laura și dornici de a cunoaște și a explora și alte domenii
- jocul pe tabletă și telefon NU mai era o prioritate pentru ei.
Toate acestea se întâmplau, însă, nu doar pentru că Laura folosea această metodă care aducea multă claritate și cunoaștere de sine, ci pentru că la cursul cu Laura copiii spuneau că se simțeau:
- iubiți
- văzuți
- înțeleși
- respectați
- apreciați
- în largul lor.
Lecțiile li se păreau provocatoare și interesante.
Punând accentul pe unicitatea fiecărui copil, cursurile erau concepute cu reguli sănătoase, fără șabloane și cu încurajarea fiecărui copil în a se exprima și a fi el însuși.
Implementarea acestei metode în centrul nostru nu numai că a stârnit admirația și mulțumirea părinților, dar a dus și la dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor și a unei gândiri de tip analitic, care îi ajuta pe aceștia nu numai să vadă și să aprecieze calitatea unui serviciu primit, ci să fie și recunoscători pentru el.