DE CE POWER QUALITY TRADOX?

“Power Quality Tradox este școala de care mi-aș fi dorit să am parte ca elevă, cursurile mele sunt așa cum mi-aș fi dorit să mi le fi creat vreun profesor, dacă acel profesor ar fi și înțeles “cum funcționam”, dacă ar fi apelat la empatie și ar fi știut să țină cont de personalitatea mea și de tipul meu de inteligență.

Cu siguranță nu aș fi pierdut atât de mult timp în viață ca să îmi aflu modul preferat de a învăța, nu ar fi fost nevoie să fiu autodidactul care am fost pentru a învăța limbi străine și aș fi avut mai multă încredere în mine.

Power Quality Tradox a “debutat” ca birou de traduceri și centru de limbi străine, dar în timp, din experiența avută cu cursanții – indiferent de vârsta lor – mi-am dat seama că este nevoie să îl transform în centru educațional, deoarece oamenii nu mai știu să învețe. Am realizat că problema reală a cursanților nu este că nu au talent la limbi străine sau că au o vârstă prea înaintată ca să mai învețe o limbă străină – cum îmi spun ei când vin la cursuri.

Problema lor este că au diverse blocaje la nivel de comunicare, din diverse motive: timiditate, stimă de sine scăzută, credințe limitative, etc.

Din acest motiv, pentru a-i ajuta să iasă din acel blocaj, a fost nevoie să apelez la experiența mea din școli de stat (unde făceam la fel pentru a putea scoate performanță la nivel de clasă) și la calitățile mele de coach, adaptându-mi metoda la nevoia lor.

Cursurile de limbi străine sunt însă despre comunicare: despre comunicarea TA, cursantule, nu a mea!

La curs de limbi străine vii ca să vorbești TU în limbi străine: fără stres, corect și fluent. 

Deci, nu ajunge să știi doar teoria, CUM, ci să și pui în practică ceea ce înveți la curs.

Am observat, de aseșenea, că mulți copii, care îmi spuneau că studiază engleza de mulți ani, nu puteau purta o conversație simplă cu mine în limba engleză. Nu numai că nu știau CUM, dar intrau în panică atunci când își căutau cuvintele într-o altă limbă.

Așadar, pentru a le veni în ajutor și mai bine, am introdus din acest an cursurile de comunicare și dezvoltare personală.   

Pe scurt, Power Quality Tradox este DESPRE TINE: despre CUM să înveți pentru a fi eficient, despre CUM să comunici pentru a nu răni, despre CUM să faci pentru a pune în valoare ceea ce știi.

Power Quality Tradox este despre CALITATE.” (Mara Laura Stefania; fondatoarea centrului Power Quality Tradox).

Power Quality Tradox este pentru tine dacă:

 • faci diferența dintre CE să înveți și CUM să înveți 
 • apreciezi calitatea și valoarea, nu cantitatea și prețul
 • îți dorești să ai un progres sigur și rapid
 • îți dorești să te cunoști, să îți dezvolți potențialul și abilitățile de comunicare și învățare
 • îți dorești să înveți relaxat, fără să ai senzația de “școală”
 • îți dorești claritate
 • vrei să pleci de la cursul cu lecția învățată
 • nu dorești să înveți pe de rost
 • ai un copil sensibil, dar care a fost catalogat drept “imposibil
 • ai un copil care a fost umilit la școală sau în societate și nu mai crede acum în potențialul lui sau – și mai rău – nu mai crede că are vreunul
 • chiar tu crezi că ai un copil imposibil și nu mai reușești să te înțelegi cu el
 • crezi că pentru a învăța limbi străine trebuie să ai calități speciale sau o vârstă anume
 • te simți blocat când vrei să comunici și nu știi cauza, doar știi că te pierzi când trebuie să vorbești cu un nativ.