POWER QUALITY TRADOX

POVESTEA POWER QUALITY TRADOX
“Am creat acest centru de limbi străine pentru a le da ocazia tuturor celor care doresc să învețe eficient o limbă străină, să poată să o facă.

În tot ce predau, pun accent pe educație (pe CUM să înveți) și nu pe învățare (pe Învață!); pe calitate (pe rezultatele obținute) și nu pe cantitate (pe numărul de cursanți), plecând însă de la ideea că fiecare om este unic.

Ca elevă, nu am fost niciodată de acord că la școală nu se ținea cont de aceste aspecte și că profesorii ne dădeau tot timpul ceva de învățat pe de rost, în loc să ne învețe cum să gândim pentru a ajunge rapid la performanță.

Dar învățatul pe de rost pentru mine nu avea sens. Drept urmare, când îmi făceam temele,  eram nevoită să petrec din timpul liber ca să descopăr logica necesară pentru a avea claritate în legătură cu ceea ce mi se predase la școală sau pentru a evita toceala în ceea ce mi se ceruse să “memorez”. Iar atunci când nu vedeam logica, nu îmi rămânea de făcut decât să îmi găsesc eu una. Și aceea era “logica mea”.

Tot ce învățam, așadar, indiferent că era literatură sau chiar o limbă străină, era pe bază de schițe, trebuia să aibă un “schelet” pe care să “construiesc” și care … să aibă SENS.

Deși nici măcar nu bănuiam pe atunci că voi ajunge profesor, îmi amintesc și acum cum vizualizam în minte CUM ar arăta acel curs, dacă l-aș preda eu.

Ei bine, când am ajuns să fiu profesor, am creat cursul pe modelul “cum mi-ar fi plăcut mie să îmi predea cineva”, dacă acel cineva ar fi ținut cont și de unicitatea mea, pentru că îmi doream ca elevul meu să nu piardă timpul ca și mine, ci să îi ofer claritate, plecând din clasă cu lecția învățată.

Observasem că, pentru a obține performanță, este esențial să țin cont de unicitatea persoanei, creându-i cursul conform “parametrilor săi de funcționare”, făcând astfel ca potențialul său să crească și să funcționeze la cotele sale maxime, procesul învățării devenind extrem de ușor, de natural și de eficient.

Iar faptul că elevii mei de la clasă (când predam în școlile de stat) nu au avut niciodată nevoie de ore suplimentare pentru a promova examenele (și cu note mari) la materia pe care am predat-o, îmi confirmă că am dreptate și că, da, se poate scoate performanță, indiferent de materia predată și indiferent de numărul elevilor din acea clasă.

Când am învățat limba engleză (sau alte limbi străine), am apelat la aceiași pași: am căutat “logica mea” pentru a înțelege “perspectiva” vorbitorului nativ și am observat că atunci când îi explic și cursantului pașii mei, învățarea limbii respective este și pentru el foarte clară, rapidă și eficientă.

Acești “pași” m-au ajutat de fapt să înțeleg cum funcționez și să îmi descopăr propriul stil de învățare, folosindu-mi potențialul.

Iar cei care au învățat o limbă străină cu mine, au descoperit, la rândul lor, același lucru.” (Laura Stefania Mara, fondatoarea Centrului Power Quality Tradox)

Așadar, alege să înveți o limbă străină la Power Quality Tradox, parcurgând pașii propuși de Laura, dacă și tu:

  • dorești să înveți CUM să înveți
  • îți dorești să fii eficient(ă) și să ajungi repede la obiectivul propus
  • dorești să îți descoperi propriul stil de învățare
  • dorești să înveți relaxat, fără să te simți “la școală”
  • ești genul de persoană căreia nu îi place să învețe reguli pe de rost
  • înveți făcându-ți schițe, nu tocind
  • crezi că numai tu nu ai talent la limbi străine
  • crezi că pentru a învăța limbi străine trebuie să ai o anumită gândire, meserie sau vârstă
  • pui accentul pe calitate.